پاسخگو رایانه
جستجو
Close this search box.

هنگام ویروسی شدن کامپیوتر یا لپ تاپ چکار کنیم؟ راه حل ها و ترفندها

در دنیای دیجیتال امروز که کامپیوتر و لپ تاپ به جزئی جدانشدنی از زندگی اکثریت انسان ها تبدیل شده اند، ایجاد مشکل در آنها میتواند دردسرهای زیادی را برای شخص ایجاد کند. ویروسی شدن کامپیوتر و لپ تاپ یکی از آن مشکلاتی است که میتواند برای صاحبان این دستگاه ها تبدیل به کابوس شود. در این محتوا به بررسی جامع ویروسی شدن کامپیوتر و اقداماتی که در این حالت باید انجام دهیم پرداخته ایم. همچنین سوالات متداول کاربران در خصوص ویروس های کامپیوتری را بررسی کرده و پاسخ داده ایم. با پاسخگو رایانه همراه باشید.

در هنگام ویروسی شدن کامپیوتر یا لپ تاپ چکار کنیم؟!

فهرست مطالب

در دنیای دیجیتال امروز که کامپیوتر و لپ تاپ به جزئی جدانشدنی از زندگی اکثریت انسان ها تبدیل شده اند، ایجاد مشکل در آنها میتواند دردسرهای زیادی را برای شخص ایجاد کند. ویروسی شدن کامپیوتر و لپ تاپ یکی از آن مشکلاتی است که میتواند برای صاحبان این دستگاه ها تبدیل به کابوس شود. در این محتوا به بررسی جامع ویروسی شدن کامپیوتر و اقداماتی که در این حالت باید انجام دهیم پرداخته ایم. همچنین سوالات متداول کاربران در خصوص ویروس های کامپیوتری را بررسی کرده و پاسخ داده ایم. با پاسخگو رایانه همراه باشید.

ویروس ها چه اقدامات مخربی انجام میدهند؟

ویروس های کامپیوتر، تنوع بسیار زیادی دارند و با اهداف مختلفی ساخته میشوند. به همین خاطر ویروس ها میتوانند طیف وسیعی از اقدامات مخرب را انجام دهند و با ساخت ویروس های جدید ممکن است اقدامات جدید تری نیز مشاهده شود. در ادامه به بررسی اقدامات مخرب متداولی که ویروس ها در کامپیوتر و لپ تاپ انجام میدهند پرداخته ایم:

  • اشغال فضای هارد دیسک: ویروس ها میتوانند اقداماتی انجام دهند که باعث اشغال ظرفیت هارد دیسک شود به گونه ای که دیگر فضای آزادی در آن باقی نماند. به عنوان مثال برخی از ویروس ها اقدام به ساخت فایل های بی هدف و تکراری به تعداد بسیار زیاد میکنند.
  • اشغال منابع سخت افزاری (رم و سی پی یو): دسته دیگری از ویروس ها که امروزه بسیار مشاهده میشوند، با اهداف مختلفی اقدام به درگیر کردن منابع پردازنده و رم سیستم میکنند. معمولا اینگونه ویروس ها از منابع کامپیوتر قربانی برای اهداف مالی مانند استخراج رمزارز ها استفاده میکنند. اینکار باعث کندی شدید سیستم و هنگ کردن مکرر آن میشود.
  • دسترسی به اطلاعات شخصی افراد: برخی از ویروس ها میتوانند به فایل های خصوصی قربانی ها دسترسی پیدا کنند و اقدام به سرقت آنها نمایند. اینگونه ویروس ها معمولا با هدف دریافت باج از قربانی ها یا اهداف دیگر ساخته و منتشر میشوند.
  • تخریب فایل ها و اطلاعات: نوع دیگری از ویروس ها که در حال حاضر تعداد آن ها رو به افزایش گذاشته است، میتوانند فایل های سیستم قربانی را تخریب کرده و یا از دسترسی به آنها جلوگیری کنند. اینگونه ویروس ها نیز ممکن است با هدف باج گیری بابت بازیابی فایل ها یا اهداف دیگری ساخته شوند.
  • نمایش شعارهای سیاسی یا پیام های دیگر: برخی از ویروس ها آسیب خاصی به کامپیوتر و لپ تاپ قربانی وارد نمیکنند، بلکه اهداف سیاسی و اجتماعی را دنبال میکنند. اینگونه ویروس ها معمولا اقدام به نمایش پیام های خاصی در بازه های زمانی مختلف به کاربر میکنند.
  • ارسال ایمیل یا پیام هرزنامه از طرف قربانی: نوع دیگری از ویروس ها وجود دارند که میتوانند اقدام به ارسال پیام به افراد دیگر با استفاده از ایمیل یا شبکه های اجتماعی قربانی نمایند. این ویروس ها معمولا اهداف مالی دارند.
  • ضبط کلیدهای فشرده شده (کِی لاگر): دسته بعدی از ویروس ها معمولا برای کلاهبرداری یا فیشینگ ساخته میشوند. این ویروس ها key logger نام دارند. این دسته از ویروس ها اقدام به ثبت کلیدهای فشرده شده توسط کاربر قربانی میکنند و آنهارا در اختیار افراد دیگری قرار میدهند.
  • آسیب به سخت افزار یا سیستم عامل: خطرناک ترین نوع ویروس ها در این دسته هستند. این ویروس های میتوانند آسیب های شدیدی را در سیستم عامل ایجاد کنند که منجر به بلا استفاده شدن آن شود و یا اقدامات مخربی انجام دهند که باعث ایجاد آسیب در قطعات مختلف سخت افزاری شود.

این فهرست تنها بخشی از اقدامات مخربی است که ویروس‌های کامپیوتری می‌توانند انجام دهند. محافظت از سیستم‌های کامپیوتری با استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی به‌روز و رعایت اقدامات احتیاطی، برای جلوگیری از این آسیب‌ها ضروری است.

بررسی جامع ویروسی شدن کامپیوتر و ویروس کشی کامپیوتر و لپ تاپ
بررسی جامع ویروسی شدن کامپیوتر و ویروس کشی کامپیوتر و لپ تاپ

علائم ویروسی شدن کامپیوتر چیست؟

در عصر اطلاعات که زندگی روزمره ما به شدت با فناوری‌های دیجیتال گره خورده است، امنیت سایبری به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کاربران تبدیل شده است. ویروس‌ها و بدافزارها، به عنوان یکی از اصلی‌ترین تهدیدات امنیتی، می‌توانند به سرعت از طریق شبکه‌های ارتباطی و حافظه‌های جانبی منتقل شوند و به سیستم‌های کامپیوتری آسیب برسانند. شناسایی به موقع علائم ویروسی شدن می‌تواند در جلوگیری از خسارات جدی به داده‌ها و حفظ حریم خصوصی کاربران بسیار مؤثر باشد. در ادامه به بیان علائمی پرداخته ایم که میتوانند نشان دهنده ورود ویروس به سیستم کامپیوتری شما باشند.

کندی عملکرد و هنگ کردن کامپیوتر یا لپ تاپ

اولین و شایع ترین علامتی که میتواند نشانه ای از ویروسی شدن سیستم شما باشد، کندی عملکرد و هنگ کردن مکرر کامپیوتر یا لپ تاپ شما است. این کندی میتواند در هنگام بوت شدن سیستم، اجرای برنامه ها یا بازی ها و یا حتی در هنگام آزاد بودن سیستم باشد. البته کندی و هنگ کردن سیستم ممکن است ناشی از عوامل دیگری نیز باشد. تشخیص دقیق اینکه عامل ایجاد کندی ویروس است یا عوامل دیگر، نیازمند تجربه و تخصص است. اما به طور خلاصه با توجه به موارد زیر میتوانید تشخیص دهید که چه چیزی باعث ایجاد این مشکل شده است:

  • اگر سیستم شما بلافاصله پس از اتصال فلش مموری و یا حافظه جانبی دیگری دچار کندی و هنگ کردن شدن است، به احتمال بسیار قوی دچار ویروس شده است.
  • اگر کامپیوتر یا لپ تاپ شما بعد از نصب یک نرم افزار جدید دچار کاهش سرعت و هنگ کردن شده است دو حالت وجود دارد. اگر منابع سخت افزاری مورد نیاز نرم افزار نصب شده بیشتر از منابع سیستم شما است، این کندی طبیعی است. اما اگر اینگونه نباشد به احتمال قوی فایل های نرم افزار دارای ویروس و بدافزار بوده اند.
  • اگر کامپیوتر شما قبلا سرعت خوبی داشته است ولی هم اکنون به طور ناگهانی دچار کاهش سرعت شده است به احتمال قوی دچار ویروس شده است.

نمایش پنجره های ناخواسته و تبلیغاتی

دومین نشانه ای که میتواند نشان دهنده ویروسی بودن کامپیوتر شما باشد، نمایش ناگهانی و مکرر پاپ آپ ها و پنجره های تبلیغاتی است. این پنجره ها معمولا کاربر را به سمت سایت های مشکوک هدایت میکنند. اینگونه پنجره ها معمولا نشانه از وجود یک ویروس یا بدافزار هستند.

تغییر و دستکاری ناخواسته تنظیمات کامپیوتر یا لپ تاپ

یکی از نشانه های دیگری که ویروس های کامپیوتری ممکن است ایجاد کنند، تغییر و دستکاری تنظیمات سیستم است. ویروس ها ممکن است بدون اطلاع کاربران اقدام به دستکاری تنظیمات کامپیوتر نمایند. اینکار با اهداف مختلفی ممکن است انجام شود اما در کل مخرب است.

حذف یا تغییر در فایل ها

یکی از اقدامات دیگری که ویروس ها ممکن است انجام دهند، حذف یا دستکاری فایل های شخصی کاربر قربانی است. اگر متوجه ناپدید شدن برخی از فایل ها در سیستم خود شدید و یا برخی از فایل های شما به گونه ای تغییر کرده اند که دیگر قابل استفاده نیستند، میتوانید مطمئن باشید که کامپیوتر شما ویروسی شده است.

درگیری مشکوک رم و پردازنده

اگر متوجه وجود فرآیند های ناشناخته و مشکوک در task manager شدید، میتوانید مطمئن باشید که سیستم شما دچار ویروس شده است. بسیاری از ویروس ها با اهداف مختلفی اقدام به درگیر کردن منابع سخت افزاری شما میکنند. ÷

این علائم تنها بخشی از نشانه‌های احتمالی ویروسی شدن هستند و ممکن است علائم دیگری نیز وجود داشته باشند. برای محافظت از کامپیوتر خود در برابر این تهدیدات، استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی به‌روز و قابل اعتماد، انجام به‌روزرسانی‌های منظم سیستم عامل و برنامه‌ها، و داشتن آگاهی نسبت به رفتارهای امن در فضای مجازی ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *